Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Kuşbaşı Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Kuşbaşı Kebabı

Mesaj tarafından Arif TAS Bir Ptsi Ocak 19, 2009 1:31 pm



MALZEME
750 gram koyun veya kuzu eti
1 baş iri soğan
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber.





HAZIRLANIŞI:
Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı doğranır.
Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, rendelenmiş soğan, tuz katılır, karıştırılır. Dört beş saat, hatta bir gün öylece bırakılır. Bu arada etler soğan sularını çeker.
Bu etler alınarak aralıklı olmak üzere şişlere dizilir.
Ayrıca şişlere domates ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir. Afiyet olsun.
avatar
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 21
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 33358
Kayıt tarihi : 04/12/08

Kullanıcı profilini gör http://haticegelener.forumo.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz